Om rammer og skriveteknik

Min bog er en kriminalroman. Det er rigtigt, fordi der forekommer et mord, der pågår en opklaring, og til sidst får man en forklaring.

Men bogen er meget mere end en kriminalroman. Faktisk er der nok dem, der vil sige, at jeg bryder rammerne for kriminalromangenren.

Genrer, ja de er til for at sætte forfatterne i bås. Det er rart både for læsere og anmeldere at vide, hvad man skal forvente sig.

Nogen gange er det bare sådan, at man får noget bedre frem ved at sprænge rammerne, og det må jeg hellere advare om, at jeg gør i min kriminalroman. Derfor kalder jeg den en anderledes kriminalroman.

Der er mange lag i min roman, og jo mere man orker, jo flere lag kan man afdække.

Der er sikkert også lag, som jeg slet ikke selv er bevidst om, og det er spændende for mig at reflektere over.

At bevæges i skriveprocessen er sikkert normalt for forfattere. Jeg blev i hvert fald bevæget. Både åndeligt, men også teknikmæssigt.

Skriveteknikkens foranderlighed vil altid true sammenhængskraften, men jeg håber, at det alligevel lykkedes mig at holde enderne sammen fra start til slut, også selvom jeg udviklede for mig nye håndgreb undervejs.

Skulle du som læser have en mening om min roman, så skriv meget gerne en kommentar her på siderne eller send mig en e-mail (joergenolsen@gmail.com) hvis du ikke vil se din kommentar her i offentlighed.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: