Lydtrick – for nørder

Lige siden jeg i min sommerferie producerede mine to promotionvideoer, har jeg været plaget af et problem med lyden, som ikke var optimal.

Problemet var mit speak. Den lød ok i mine Sennheiser hovedtelefoner, men lød svag over computerens højtalere. Værst var det på smartphones, iPhone og HTC. På disse mobile enheder kunne man kun høre musikken, men ikke min optagede tale.

Problemet er nu løst, og dette indlæg er for nørderne.

Ja, lad det straks være klart. Dette tekniske problem er af en art, der kræver held og teknisk indsigt at løse.

I mit tilfælde blev jeg endelig ledt på sporet, da jeg efter tusind kombinationer på Google søgte med ”vocal audio sounds strange on mobile device”. I et user forum beskrev en person samme problem, som blev løst ved at ændre ”panning”, der viste sig at være balancen mellem højre og venstre kanal.

Så var jeg ligesom på sporet, og i en anden user forum tråd fik jeg forklaringen. Hvis min højre og venstre kanal ikke er i nøjagtig fase, så kan signalet udviskes og forvrænges, især på enheder, der er følsomme overfor dette.

Løsningen var først at fjerne den ene kanal fra min optagelse, hvilket jeg gjorde ved at skrue ned for den i After Effects audio control panel. Dernæst producerede jeg den endelige video i mono.

Nu går lyden fint igennem.

Jeg er sikker på at problemet også er relateret til min produktionsmetode.

Mit mono mikrofonsignal bliver af mit lydkort duplikeret i de to kanaler. Jeg samler min video i Adobe After Effects, og kun hvis jeg producerer den endelige video med Adobe Production Premium kan jeg få monotricket til at fungere.

Men nu er den der, og jeg er en glad mand (det har taget mindst ti aftentimer, at finde løsningen)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: