Fotokunst

Mit arbejde med forsidelayout til mine udgivelser (Blåt chok og Syv gode noveller) gav mig smag for at eksperimentere med design og fotokunst.

I sommerferien satte jeg mig derfor det mål, at lave noget kunst til stuen. Det er nu blevet til tre plakater, og to af dem omtaler jeg på videoerne herunder.

God fornøjelse, jeg håber videoerne kan være til underholdning og inspiration.

.

.

Indlæg navigation

  2 comments for “Fotokunst

 1. stud. med
  august 11, 2013 kl. 1:21 pm

  Kære Jørgen,

  Tak for dine meget ærlige og helt igennem jordnære reflektioner på dit nye kreative projekt.
  Hvis jeg skal komme med min subjektive mening om hvilken “vej”, jeg synes du skulle gå med dine billeder, vil det være helt klart at fortrække den black/white billeder. Det er helt klart at se, at det giver et mere æstetisk præg, når man glemmer at tænke på farver for en kort stund.
  På det sort/hvide billede får man “lyst” til at tænke abstrakt. Dette gør jeg i mindre grad med det lyserøde billede.
  Hvis jeg var nybegynder, ville jeg give mig selv mindre muligheder – og med med dette mener jeg mindre muligheder for at bruge/tænke i farver. At indskrænke sine muligheder, betyder nødvendigvis ikke, at billedet ikke bliver interessant. Tværtimod viser du med dit sort/hvide billede relativt få informationer, men nok til at min hjernebark bliver varm. Det lyserøde billede, viser flere informationer, som min thalamus overhovedet ikke kan filtrere i.
  Jeg håber, at du fortsætter med dit billedkunst-projekt, og løbende kommer med fif/trick til hvordan du fik lagt “snittet”. Du har ihvertfald inspireret mig som medicinstuderende til at komme igang med et relativt simpelt kunstprojekt.

 2. Jørgen Olsen
  august 11, 2013 kl. 6:57 pm

  Kære stud. Med.

  Tusind tak for feedback, det værdsætter jeg meget.
  Jeg kan godt følge argumentet med det simple i sort/hvid. Nu har jeg haft plakaterne hængende i stuen i et stykke tid, og jeg medgiver, at især det farvede billede med kvinden i girdle kan virke forvirrende, når man betragter det.

  Jeg holder også selv mest af det sort/hvide billede.

  Mht teknik, så kan Jeg supplere med, at jeg efter at have brugt et B/W filter udnyttede enkeltheden til at overtegne med vektorgrafik. Dermed kan jeg forstørre nærmest uendeligt, uden at mit print bliver pixelleret.

  Men igen tak for feedback, og jeg arbejder videre med fotos, omend der kommer til at gå noget tid, inden jeg igen kan lægge noget ud her.

  Mange hilsner
  Jørgen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: